Flere mænd får type 2-diabetes

      Ingen kommentarer til Flere mænd får type 2-diabetes

Om 13 år vil antallet af danskere med type 2-diabetes være fordoblet, men langt flere mænd end kvinder vil få sygdommen. Mændene skal være bedre til at gå til lægen, og sundhedsvæsenet skal være bedre til at nå mændene, mener Diabetesforeningen.
Alle med diabetes uanset type, behandlingssted og bopæl skal opleve forbedringer, når den nye nationale handleplan for diabetes, Diabetesplan II, de kommende år bliver til virkelighed.

Men der er brug for en særlig indsats for at finde mænd, der har type 2-diabetes, tidligere og give dem en god behandling og redskaber til at leve med sygdommen.

Diabetesforeningens adm. direktør Henrik Nedergaard
Det står klart, efter nye tal peger på, at mændene vil udgøre langt størstedelen af de 430.000 danskere, der har type 2-diabetes i 2030. Sundhedssystemet skal blive bedre til at tage sig af mændene, men de skal også lytte bedre efter signalerne fra deres egen krop:

– Mændene tager ikke symptomerne alvorligt nok. Vi lytter ikke nok til vores egen krop, og der er stadig en opfattelse af, at det er maskulint ikke at gå til lægen og ikke tale med vores nærmeste om, hvordan vi har det, siger administrerende direktør Henrik Nedergaard.

Overraskende kønsforskel
Rapporten fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 430.000 danskere i 2030 vil leve med type 2-diabetes. Næsten en kvart million af dem vil være mænd:

– Det er overraskende, at der er så stor kønsforskel, men det hænger sammen med, at mænd generelt set har en mere usund livsstil end kvinder. Der er flere mænd, der eksempelvis ryger, er overvægtige og spiser usund mad, hvilket er velkendte risikofaktorer for type 2-diabetes, siger Heidi Rosendahl fra Statens Institut for Folkesundhed.

Diabetesforeningen arbejder blandt andet sammen med Forum for Mænds Sundhed om initiativer til at oplyse mænd om type 2-diabetes og driver selv et projekt støttet af Sundhedsstyrelsen med sundhedstjek på arbejdspladser med mange især lavtuddannede mænd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *